Kurssit ja teemapäivät – päivämäärät löytyvät tapahtumakalenterista

Centered Riding -kurssitSally Swiftin kehittämä Centered Riding opetusmetodi auttaa sinua ymärtämään anatomian, liikemekaniikan, tasapainon ja oman mielentilan ja sen hallinnan merkitystä hevosten kanssa. Varusteilla tai lajilla ei ole merkitystä Centered Riding -kurssilla kunhan ne sopivat hevosella ja ratsastajalle. Kurssille voi osallistua omalla hevosella. www.centeredriding.org www.centeredridingfinland.fi

Centered Riding Open kurssi – kaikille Centered Ridingista kiinnostuneille avoin kurssi, max 12 hlö, 2 päiväinen.

Centered Riding ohjaajakoulutus 8 päivää, kahdessa osassa- pääsyvaatimuksena 18 v ikä, ratsain käyty CR Open kurssi sekä jonkin verran ratsastuksen ohjaamiskokemusta. Kurssin yhteydessä voi olla myös CR Update ja ratsastusoppilaita. Kurssille otetaan max 12 ohjaajaa.

Centered Riding Update – Centered Riding ohjaajien päivityskoulutus 4 päivää, ratsastusta ja oheisharjoittelua trampoliineilla, jumppapalloilla ja -matoilla. Kurssille otetaan max 12 ohjaajaa ja 6 ratsastusoppilasta.

Centered Riding All Level Update – päivityskoulutus, jossa on mukana vähintään kaksi Level IV ohjaajaa. Tarvitset All Level Updaten kun haluat korottaa tasoasi II-tasosta ylöspäin. Kurssille otetaan max 12 ohjaajaa.

Alexander tekniikka


Tuomas Nuotio käy meillä pitämässä ryhmätunteja, päivämäärät löytyvät tapahtumakalenterista.
Yksityisopetusta voit tilata Tuomakselta suoraan attn@alexandertekniikkanuotio.fi

Tuomas Nuotio käy meillä pitämässä ryhmätunteja, päivämäärät löytyvät tapahtumakalenterista.
Yksityisopetusta voit tilata Tuomakselta suoraan attn@alexandertekniikkanuotio.fi

Alexander-tekniikka on menetelmä, jonka tavoitteena on lisätä psyko-fyysistä itsetuntemusta ja kehittää ihmisen tietoista tapaa olla, havaita ja reagoida. Opetuksen lähtökohtana on kokonaisvaltainen ymmärrys sekä ihmiskehon rakenteesta että tarkoituksenmukaisesta tavasta olla ja toimia. Tekniikkaa voi soveltaa mihin tahansa toimintaan, sillä kaiken toiminnan laatua voidaan kehittää.Tekniikan kehitti Frederick Matthias Alexander (1869–1955). Alexander-tekniikka kuuluu olennaisena osana Centered Riding koulutukseen.
F M Alexander (1869 – 1955) 

 • opit tunnistamaan haitallisia tottumuksia
 • voit toimia luonnollisemmin
 • valitse kevyempi tapa olla ja toimia
 • jaksat paremmin
 • selkäsi pääsee aktivoitumaan
 • kehon rasitukset vähenevät
 • parantaa tasapainoa
 • tarpeeton ponnistelu jää pois
 • tehostaa läsnäoloa
 • huomioit itsesi ja ympäristösi
 • hengitys vapautuu
 • lihasten toiminta tarkoituksenmukaistuu
 • Tuomas Nuotio valmistui Kuopion Alexander-tekniikan opettajakoulusta v. 2021 (kolmen vuoden koulutus)
 • Suomen Alexander-tekniikan Opettajat FINSTAT ry:n jäsen
 • aikaisemmin työskennellyt näyttelijänä
 • koulutus Lahden AMK, musiikkiteatterilinja (näyttelijäntyö, laulu, tanssi)

Iltatallit

Haluatko nähdä mitä tallissa tapahtuu iltaisin ja kenties kuulla asiaa hevosten käyttäytymisestä ja turvallisesta hoitamisesta ja osallisua siihen? Pidämme silloin tällöin, syksystä kevääseen parin tunnin tutustumisiltoja.Löydät ne tapahtumakalenterista.

Maastakäsittelykurssit

Maastakäsittelykurssilla opitaan käyttämään pitkää köyttä ja/tai sään salliessa pyöröaitausta, opitaan näkemään hevonen kokonaisuutena ja ymmärtämään hevosen biomekaniikkaa ja käyttäytymistä. Kurssilla voidaan siedättää hevosta erilaisiin asioihin ja saadaan siitä näin luotettavampi ratsu tai ajohevonen. Kurssit ovat 1-2 päivän mittaisia ja osallistua voi myös omalla hevosella.


Teemapäivät

Teemapäivä on tarkoitettu pienryhmille kuten ratsastuskerhot, seurat ja kaveriporukat ( ei polttareita). Ryhmän koko 1-20 henkilöä tai sopimuksen mukaan. Teema sovitaan ryhmän kanssa ja se voi olla esimerkiksi hevosen käyttäytyminen, maastakäsittely, centered riding, varusteet tai jokin muu hevosiin liittyvä, kiinnostava aihe. Päivään kuuluu aamukahvit, lounas ja päiväkahvit hevosten kanssa työskentelyn lisäksi. Voidaan myös toteuttaa muutaman tunnin mittaisena.


Tilauskurssit

Kerää porukka niin pidetään teille oma hevoslähtöinen kurssi joko meidän valikoimasta tai kehitellään teille ihan oma päivän tai kahden pituinen mittatilauskurssi.

Working Equitationkurssit

www.wefi.fi

Working Equitation on eteläeurooppalaista työratsastusta. Kurssille voi osallistua omalla hevosella ja niillä varusteilla, joita muutenkin käytät. Kurssilla keskitytään working equitation käsittelykokeen esteisiin kuten , siltaan, peruutuksiin, porttiin, pujotteluun, tynnyreihin, kehään. kellokujaan ja garrochan kanssa ratsastamiseen. Kurssit ovat 1-2 päivän mittaisia. Hinta 120,00/päivä. Kurssille voi tulla myös omalla hevosella.

Westernriding kurssit www.westernriders.fi

Westernriding – eli lännenratsastuskurssilla ratsastetaan westernvarusteilla ja keskitytään lajeihin Ranch Trail ja Ranch Riding ja harjoitellaan näihin lajeihin kuuluvia esteitä ja ratoja. Kurssilla voidaan myös tehdä maastakäsin harjoituksia ja ratsastaa naruriimulla. Kurssit ovat 1-2 päivän mittaisia. Kurssille voi tulla myös omalla hevosella.